Tentoonstelling Cultuurhuis.

Over wijn & bierAlles weten over wijn en bier? Bezoek dan de nieuwe wisselexpo over bier brouwen en wijn maken toen en nu.

Bergeijk heeft zijn eigen traditie van bier brouwen met klinkende namen die verwijzen naar het roemruchte verleden: het Brouwersbos, De Roode Leeuw, de Ster, De Adelaar, La Cave….
Van recente datum is brouwerij Grensgeval (Luyksgestel) en ook zijn er de biologische wijngaarden de Zandberg (Bergeijk) en de Doornacker (Riethoven). Wist je trouwens dat Bergeijk een eigen wijn- en biergilde heeft, gevestigd in het Cardijnhuis? 

De tentoonstelling ‘over wijn en bier’ is niet alleen te zien, maar op zondagen ook te proeven! Op de zondagen 10, 17 en 31 juli vertelt Peter van der Zanden van wijngaard ‘de Zandberg’ er meer over en kun je kennismaken met de wijn door te proeven. Op de zondagen 24 juli en 14 augustus laten Joseph van den Enden en zijn zoon Zjef zien hoe je bier maakt. Hou dus zeker onze agenda in de gaten voor extra info over deze verschillende demonstraties en proeverijtjes….

De expositie loopt van 30 juni t/m 28 augustus