Appels en Bier

Een weekend Appels persen
en
Bierbrouwen

Aan activiteiten binnen onze Bergeijkse Bierbrouwers en wijnmakers vereniging dit weekend geen gebrek!
Zaterdag hebben een aantal wijnmakers weer de nodige kilo’s appelen geperst en zondag was het de beurt aan enkele bierbrouwers van de club.

Om 08:45 was de eerste fanatieke brouwer al aanwezig en had alles al in gereedheid gebracht op met het brouwproces te beginnen.
Onze gastheer Peter had samen met zijn Broer Arno de dag ervoor al alles klaargezet.
Op deze regenachtige zondag gingen Zjef, Ferry en Joseph aan de slag
volgens een Weizenbier recept omdat het brouwresultaat van de vorige keer (Pinksteren) wel heel goed bevallen is!

Weizenbier

(Weizenbier of Weißbier is een tarwebier van Zuid-Duitse of Beierse oorsprong. Dit tarwebier wordt gebrouwen volgens hoge gisting.)
Dit bier maakt volgens ingewijden een goede kans om als toekomstig Clubbier in aanmerking te komen!
Jack was enigszins verlaat, wat achteraf in verband met het filteren van de wort wel heel goed uit kwam. (Elk nadeel hebt z’n voordeel!)
Hij ging aan de slag met een recept voor een “ZomerBlondTarwe-bier”.

Wat later op de ochtend geassisteerd door Jobs.
Tussen de bedrijven door heeft Peter vlug ff 40 ltr. bier gebrouwen aan de hand van 2 bierkits, die bij Brouwland in Beverloo (B) in de aanbieding waren.
Suiker, water en gist toevoegen en….klaar!
Arno, Ari en Huub kwamen ook nog even polshoogte nemen.
Peter had nog een Weizenbiertje koud gezet en daarmee hebben de brouwdag afgesloten.
Tijdens deze “borrelpraat” werden suggesties geopperd m.b.t. het kaasmaken en het destilleren van de appelpulp om zo een lekkere Calvados te realiseren.
De aanwezige brouwers waren zelf wel enthousiast over deze voorstellen.

Bier en kaas en een Calvados ter afsluiting….hmmm het water loopt al uit mijn mond!!!
Altijd weer een bijzondere plezierige ervaring om zo met een aantal brouwers samen aan de slag te gaan!.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.