Fietstocht & BBQ

Zondagmorgen 11 juli 2021 was het dan zover!
De eerste activiteit vanuit ons nieuwe clubhuis aan op de Bokkerijder te Bergeijk, georganiseerd door Zjef van den Enden, was een feit!
Zo’n 10 mannelijke leden en twee echtgenotes (een volgende keer wordt het zeer op prijs gesteld als ook de andere dames van de leden aanwezig zijn. Wel zo leuk!) hadden zich aangemeld voor de fietstocht met aansluitend een bbq.
Nadat we rond de klok van 10:00u. welkom werden geheten konden we genieten van een vers gezet bakje koffie en ons buik(je) vullen met een ferm stuk appeltaart.
Tegen 11:00u. zijn we, met een van de dames, richting Luyksgestel gereden voor onze eerste stop bij de “De Stap” waar onze gastheren Ronnie Groenen en zijn zoon Rick ons uitgebreid tekst en uitleg gaven over hun onlangs op de markt gebrachte zelf gebrouwen bier “44 boven NAP
Een super lekker volwassen bier dat ontsproten is aan het brein van een vriendengroepje; een drietal bedenkers van het gerstenat, wat ruim twee jaar geleden langzaamaan werd ontwikkeld, Rick Groenen (31), Marc van Herk (48) en John van Herk (51) haalden hier onlangs ook het idee voor de naam en verpakking van het eerste product van hun brouwerij Grensgeval: 44 boven NAP.

Naast dit nieuwe bier werden ook diverse andere biersoorten geproefd uit het zeer grote aanbod.
Natuurlijk moesten de gastheren ook enkele van onze brouwsels even proeven, waarvan ze de smaak wel wisten te waarderen.

Omdat we onze tocht voort wilden zetten, voordat er enkelen hiertoe niet meer in staat waren, zijn we uiteindelijk weer op de fiets gestapt, nu helaas zonder vrouwelijk gezelschap, om via een toeristische route bij het grenscafé op de Postelseweg ‘Het Evertzwijn” onze fietsen weer te parkeren. Een fietstocht van een kleine 12 km maakt weer dorstig.

Tegen 15:00u. waren weer terug op het clubhuis, waar de dames zich weer aansloten om van de goed verzorgde bbq te genieten.
Terugkijkend op deze dag, kan zonder meer gesteld worden dat deze meer dan geslaagd was.
Tussen neus en lip is op deze dag ook het idee ontstaan om een wedstrijd uit te schrijven voor het brouwen van een club-pilsje tussen de 5 à 6 procent.
Hiervoor zullen we op korte termijn zeker meer over vernemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.