Brouwen in het clubhuis

20 november 2022

Zondag de twintigste was er beduidend meer animo om te brouwen dan de voorlaatste keer.
Geloof het of niet, maar ondergetekende stond als eerste voor de nog gesloten deur van het brouwlokaal.
Maar niet lang, want Peter, Gerry, Sjack, Vincent en Arno gaven meteen erna acte de présence. Huub arriveerde wat later en zoals steeds, altijd bereid om een goed en bruikbaar advies te geven.
Niet lang daarna stonden diverse brouwsels te maïschen om vervolgens naar ieders persoonlijk recept het brouwproces te doorlopen.
Wat later op de ochtend kwam Zjef ook nog ff een kijkje nemen en tegelijkertijd de aanwezigen laten proeven van een van zijn culinaire hoogstandjes; licht gerookte “pulled beef”.
Er werden een tweetal soorten biertjes ter keuring aangeboden ; beiden gebrouwen tijdens de demonstratie zondagen bij het Cultuurhuis.
Het biertje, waarbij tijdens het koken de laatste 10 minuten vlierbessenbloesem was toegevoegd, viel bij de aanwezigen goed in de smaak. Helaas voor de lekkerbekken waren er maar enkele flesjes meegenomen.
Het tweede brouwsel echter werd beduidend minder enthousiast ontvangen. Veel te veel druk, dus schuim, op het flesje met een spuiter als gevolg en de smaak viel enorm tegen.
Zeker nadat eerst van een bijzonder lekker biertje geproefd was!
Voor de liefhebbers die van het overige “slechte” brouwsel er een jenevertje van willen stoken kan dit brouwsel opgehaald worden. Wel een vaatje meenemen voor de transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.